Kategóriák
Kereskedelem

Infrafűtés

Az infrafűtés az elektromos energiát alakítja hővé, amely egyenletesen oszlik el a helyiség légterében. Ez éppen az a fajtája a hőnek, amellyel a nap melegíti a földünket. Ellentétben az ultraibolya sugárzással, amely éget, illetve a mikrohullámú sugárzással, amelyet a mikrosütőkben alkalmaznak, az infrapanel sugárzása hosszúhullámú (infravörös). Ez a fajtája a hőnek fontosabb az élőlények számára, mint a levegő hője.

Kedvezően hat az ember pszichikumára, főleg idős embereknél, gyermekeknél, újszülötteknél és a mozgásukban korlátozott embereknél. Asztmás, reumatikus megbetegedéseknél a legmegfelelőbb fűtési mód.

Miként takarékoskodik az infrafűtés az energiával?

Az infrapanelekből kiáramló infravörös sugarak és a falakról, bútorokról való visszaverődése kellemes hőérzetet biztosítanak, a klasszikus fűtési módoknál kellemesnek ítélt hőmérsékletnél 2-4 C°-kal alacsonyabb hömérsékleten is. A maximális teljesítmény gyors elérése (felfűtési idő 15-30 perc) lehetővé teszi alacsonyabb hőmérsékleten a minőségi szabályozást. A fűtőlapokkal a hőmérséklet-különbség a mennyezet és a padló között csak 2-4 C°, a hagyományos fűtési módnál 6-8C°.

Az infrapanel használata

A berendezés használata nagyon egyszerű. Elektromos, világítás kapcsolására alkalmas, kétsarkú kapcsolóval is működtethető, de célszerű termosztáttal vezérelni. Egy kapcsolóra vagy termosztátra több fűtőtest is köthető, annak megengedett áramterhelésétől függően. Több fűtőlap alkalmazása esetén mágneskapcsolót vagy többcsatornás fűtésszabályozókat alkalmazhatunk, a fűtendő helyiségek számától és nagyságától függően. A termék az üzemelés alatt semmiféle felügyeletet nem igényel. A termék szerkezetileg javíthatatlan, mert amennyiben a működő oldalt nem éri mechanikus károsodás, ÉLETTARTAMA KORLÁTLAN!

További infrafűtés információk:
linzi.hu