Kategóriák
Ipar

Gázrugó gyártás

Gázrugó gyártásával és forgalmazásával foglalkozunk. Egyaránt gyártunk első beépítésre, valamint a pótalkatrész piacra.

De mi is az a gázrugó?

A gázrugó környezetbarát, esztétikus rugó jellegű gépelem, ahol az erőt a töltőgáz biztosítja. Ezért ajánljuk tetszőleges helyen történő használatra ott is, ahol a mechanikus rugók nem megfelelőek.

A gázrugó kitolóerejét a szerkezetben uralkodó nyomás határozza meg. Mivel a gázrugót a benne uralkodó túlnyomás mozgatja, lehetőség van a méretétől független tetszőleges erő beállítására, valamint alacsony nyitási sebesség biztosítására. Gázrugó alkalmazására bármely tetszőlegesen nyíló – záródó eszköz esetén lehetőség van ott, ahol a kifejtendő erő a rugó tengelyének irányában lép fel. Amennyiben egyéb erőnek is ki van téve a rugó ott gömbcsuklós felfüggesztés segítségével alkalmazható.

Működésének elve

A csőben lévő gázteret egy dugattyú két térre osztja. A dugattyún lévő fojtónyíláson keresztül a gáz a két tér között szabadon áramlik. A dugattyú nyomás által terhelt felülete, a dugattyúrúd felőli oldalon, a dugattyúrúd keresztmetszetével kisebb, mint a másik oldalon, ezért a rudat a gáznyomás kifelé tolja.

A gázrugó főbb alkatrészei

– cső: hidegen vont precíziós acélcső
– dugattyúrúd: nemesített acélból készül, csúszófelülete keménykrómozva és polírozva
– csatlakozók: feketére festve vagy horganyozva

További gázrugó információk:
formaxkft.com